SUP Board Kopen

Stem je SUP af op de omstandigheden

De juiste SUP uitrusting is van essentieel belang om zoveel mogelijk plezier op het water te hebben. Hierbij zijn we graag van dienst door je te helpen om je keuze af te stemmen op je persoonlijke situatie en voorkeuren.

Het kan een behoorlijke opgave lijken om het juiste SUP board uit te kiezen. Op basis van onze ervaring denken wij dat je al een goede voorselectie kunt maken door slechts een aantal factoren in ogenschouw te nemen.

Om te beginnen is het erg belangrijk om te bepalen waar je het board overwegend voor gaat gebruiken. Ga je golven pakken, wil je wedstrijden of toertochten varen of eenvoudigweg op je gemak cruisen met je familie, danwel een combinatie van deze activiteiten?

Wij hebben ons aanbod handig verdeeld in Surf, Race & Touring, OpblaasbaarFoil en Allround & Cruise SUPs en zodoende kan je al vrij eenvoudig een eerste keuze maken.

Kies de juiste afmetingen voor je SUP

Ten tweede, een SUP board dient genoeg drijfvermogen te hebben om je lichaamsgewicht te dragen en genoeg stabiliteit voor je behendigheidsniveau.

Beginnende peddelaars zijn het meest gebaat bij een board met voldoende drijfvermogen en stabiliteit, terwijl ervaren golfrijders het liefst een zo behendig mogelijk board onder hun voeten willen.

Professionele suppers overwegen in de orde van 100 verschillende variabelen bij het bepalen van het juiste Stand Up Paddle board. Voor de meeste SUP enthousiastelingen is dit uiteraard excessief en ondoenlijk.

Check Blue Planet’s Board Keuze Gids

Onze vriend Robert Stehlik van Blue Planet Surf Hawaii heeft de keuze van een board inzichtelijk gemaakt door het opstellen van een Board Recommendation Guide welke in totaal slechts 12 factoren in ogenschouw neemt.